Proje 2016 yılında Pasing'deki Mülteci Grubu'nda etkinlik gösteren Marion Stopic (Himmelfahrtskirche), Volkan Türlü (Pasing Camii) ve Luitgard Golla-Fackler (Maria Schutz) tarafından başlatıldı. Tüm dinlerin benzerliklerini vurgulamayı amaçlayan kalıcı bir şeyler yapmak istediler. Şu anda Liberal Yahudi Cemaati Münih Beth Shalom, Eski-Katolik Kilisesi ve Menzing Başpastoral Grubu da Barış Yolu Ekibine katılmıştır.

Bu dinler arası proje şimdi Almanya'daki Hristiyan Kiliseler Birliği (ACK) tarafından 1.000 Euro'ya kadar ödüllendirilen Ökumene Ödülünü aldı. Ödül töreninde Pasing Fabrikası'nda sadece kiliselerden temsilciler değil, aynı zamanda yerel politikacılar ve dernek temsilcileri de bulunuyordu. ACK Başkanı Rahip Radu Constantin Miron, Pasing girişimini "umudun ve değişimin kalıcı kaynağı" olarak övdü.

"Pasing Barış Yolu sadece süreklilik değil, aynı zamanda yıllık etkinliklerle de yenilik ve uyum gösterdi," dedi. "Pasing Barış Yolu'ndan öğrenebileceğimiz önemli bir mesaj, barışın yerel ve kişisel düzeyde ne kadar önemli olduğudur."

Barış sadece müzakere masasında bir mesele değildir, "Barış küçük şeylerle başlar, aileler arasında, komşular arasında, kiliseler ve dinler arasında," diye belirtti. "Barış Yolu hepimizin başladığı yerdir." "Pasing Barış Ödülü" için jürinin oy birliğiyle karar aldığı da belirtildi.

Stopic ise ekibin adına teşekkürlerini sundu: "Bu bizim için çok büyük bir onurdur." Teşekkür konuşmasında şunları vurguladı: "Ödül, 'Pasing Barış Yolu'nun sadece yerel değil, aynı zamanda mahallemizin ve şehrimizin sınırlarının ötesinde de ilham verebileceğini ve umut verebileceğini gösteriyor." Volkan Türlü de şunları ekledi: Projemiz, farklı Hristiyan toplulukları ve yerel camii temsilcilerinin işbirliğiyle hayata geçti: Amaç, çeşitli kültürlerden, etnik kökenlerden, inançlardan ve felsefelerden gelen insanlar arasında diyalog ve anlayış köprüleri oluşturmak ve onları şehrimizin hoşgörü ve dayanışma ruhunu paylaşmaya teşvik etmekti - bir protesto eylemi olarak değil, bir ziyaret olarak, bir "Hac" olarak, bir meditasyon yürüyüşü olarak. Her Anma Yolu'nun sonunda, "Hacılar" misafirperver kilise veya cami cemaatleriyle tanışma ve sohbet etme fırsatı bulurlardı. Böylece oldu; halaʹda birlikte yürümeye devam ediyor. "

Nilgün Stauch

LIFE MEDICAL TV YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN?