Aşağı Bavyera’nın Landshut şehri Ditib Yunus Emre Camii’nde Ramazan boyunca 350 kişiye verilen İftarın dün akşam ki konukları T.C. Münih Başkonsolosu Sualp Erdoğan, Münih, Dingolfing, Deggendorf ve Landshut çevresinde ki Dernek Başkanları bir araya geldiler.
Landshut DİTİB Yunus Emre Camii Başkanı Doç.Dr. Ahmet Taşkıran, ‘’ Ramazan ayı boyunca her gün düzenlediğimiz 350 kişilik iftar yemeğinin dün akşamki konukları T.C. Münih Başkonsolosu Sualp Erdoğan, Münih, Dingolfing, Deggendorf,Landshut çevresinde ki Dernek Başkanları, STK temsilcileri ve basınımızın değerli mensupları oldu.


Derneğimizde her gün 350 kişiye iftar veriyoruz, Ramazan ayının birçok anlamı var. Bunlar dan bir tanesi de dayanışmayı ve birlik beraberliği pekiştirecek cemaat anlayışıdır. Manevi bir atmosferde Ramazan ayının feyzinden ve bereketinden istifade etmek istiyoruz" diyerek misafirlere teşekkür eden Doç.Dr. Ahmet Taşkıran, ‘’ misafirlerimizle çay içerken verimli bir sohbet havası oluştu. Ramazandaki aktiviteleri devam etmektedir. Gençlerle çalışmalarımız Almanya genelinde dahi üst sırada. İftar dışında her hafta sonu gençlerin Sahur programları olmaktadır.’’ Diye belirtti
Ditib Yunus Emre Camii’nde Din Görevlisi Kadir Kınık’ın ezan okuduğu ve yemek duası yaptığı , Mehmet Doğan hocanın eşlik ettiği İftarın dün akşam ki konuklarından T.C. Münih Başkonsolosu Sualp Erdoğan, ‘’ DİTİB Landshut Yunus Emre Camii’nde düzenlenen iftar programına katılarak, Landshut ve civarındaki vatandaşlarımızla bir araya geldik. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz iftar programında, kıymetli dernek başkanlarımız ve toplumumuzun değerli üyeleriyle gündemdeki konular ve toplumumuzu ilgilendiren sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Değerli dostumuz DİTİB Landshut Yunus Emre Camii Derneği Başkanı Sayın Ahmet Taşkıran ve Din Görevlimiz Kadir Kınık’a Kadın kolu başkanına ve emeği geçenlerin özenle hazırladıkları iftar programı ve samimi misafirperverlikleri için teşekkür eder, Landshut bölgesindeki tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını tebrik ederiz.’’ diye konuştu.

Tevfik ŞENDÖL- Turan KAYA / LANDSHUT

LIFE MEDICAL TV YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN?